Ταχ. Θυρίδα: 1514, Θεσσαλονίκη, 540 06 | [email protected]

Thessaloniki Mini Trauma Conference

 

Η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής—ΕΕΤ&ΕΧ, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Τραύματος στη χώρα μας, προσκαλεί κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας του Τραύματος, που θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στη διάρκεια Ημερίδας Τραύματος που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Οκτωβρίου 2Ο23 (Ο8:3Ο—17:3Ο) στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Η παρουσία Χειρουργών και Αναισθησιολόγων Τραύματος με χιλιάδες ώρες ‘πτήσης’ σε φημισμένα διεθνώς Κέντρα Τραύματος ή σε εμπόλεμες ζώνες αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία γόνιμης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με το ελληνικό ακροατήριο. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής— ΕΕΤ&ΕΧ συντονίζει προσπάθειες για την υλοποίηση του οράματος του Εθνικού Συστήματος Τραύματος μέσα από τη δράση της σχετικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα, με πόρους και την οργανωτική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ—ISN) και τη θεσμική στήριξη του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στην οργάνωση ενός τολμηρού σχεδίου Μετεκπαίδευσης συναδέλφων Χειρουργών και Ορθοπεδικών στη Χειρουργική του Τραύματος στο μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος παγκοσμίως (Trauma Directorate of Chris Hani Baragwanath Academic Hospital—CHBAH, Johannesburg, South Africa).

Η Ημερίδα Τραύματος Thessaloniki Mini Trauma Conference είναι ένα βήμα για την προβολή και εξέλιξη αυτού του εθνικής σημασίας εγχειρήματος, και ονόματα όπως ο Barbaro Ignacio Monzon και η Maria Ortega από τη Νότιο Αφρική, ο Χρήστος Γιάννου (Christos Giannou) και ο Παντελής Βασιλείου από την Ελλάδα, ο Alberto Garcia από την Κολομβία, o Willem Brinkert από την Ολλανδία, ο Αριστομένης Εξαδάκτυλος (Aristomenis Exadaktylos) από την Ελβετία και ο Γεώργιος Βέλμαχος (George Velmachos) από τις ΗΠΑ αναμένεται να προσδώσουν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Η επιλογή της διοργάνωσης της Ημερίδας στους χώρους του πιο εμβληματικού Νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας, που έχει συμπεριληφθεί στην πρόταση της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Οργάνωση Διαχείρισης Tραύματος ως ένα από τα Πιλοτικά Κέντρα Τραύματος Level I, δεν είναι τυχαία. Ενέχει υψηλό συμβολισμό και σηματοδοτεί την ανάγκη της εντατικής προετοιμασίας των Νοσοκομείων—πυλώνων για την ομαλή και αποτελεσματική τους ένταξη στο υπό σχεδιασμό Εθνικό Σύστημα Τραύματος.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς που από οποιαδήποτε θέση και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή αναμένεται να εμπλακούν στη διαχείριση του κρίσιμου τραυματία. Χειρουργοί, Ορθοπεδικοί, Νευροχειρουργοί, Αναισθησιολόγοι, Ιατροί του ΕΚΑΒ, Ιατροί των ΚΥ, Ιατροί των ΤΕΠ, Εντατικολόγοι, Επεμβατικοί Ακτινολόγοι, Ιατροί Αιμοδοσίας και άλλοι, Νοσηλευτές ΤΕΠ, Χειρουργείων, ΜΕΘ και νευραλγικών Τμημάτων, Διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και πολιτικά και διοικητικά στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας αποτελούν αλληλένδετους κρίκους σε μια αλυσίδα ζωής και αισιοδοξίας.

Σας καλούμε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη βελτιστοποίηση της φροντίδας και την αύξηση της επιβίωσης του τραυματία στη χώρα μας. Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος δεν είναι ουτοπική φαντασίωση κάποιων γραφικών, είναι επείγουσα Εθνική Αναγκαιότητα!

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Κατεβάστε την αφίσα

Μετεκπαιδευτικά Μαθημάτα 2022-2023

xebe-metekpaideutika-2019-2020-edited-25-9-2019Αναρτήθηκε το πρόγραμμα των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων 2022-2023.

 

 

Πρόγραμμα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ταχ. Θυρίδα: 1514,
Ταχ. Κωδ.: 540 06 Θεσσαλονίκη
ISSN: 1108-500
Indexed in EMBASE/Excerpta Medica, Scopus.

Για μετάβαση στο τελευταίο τεύχος στην ιστοσελίδα
του περιοδικού πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚA
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2022

 

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πατήστε παρακάτω για να ενημερωθείτε για τα
της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΧΕΒΕ)

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΧΕΒΕ

Πατήστε παρακάτω για να ενημερωθείτε για τα
της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΧΕΒΕ)